Horgásztó Nagyszénáson

Horgászrend 2o15

 

Horgászhelyek:

a tavon 10 hely került kialakításra. A honlapon is megtalálható a helyek elosztása, számozása, továbbá érkezéskor a bejáratnál elhelyezett hirdető táblán is megtekinthető a térkép.

 Minden helyhez tartozik egy szektor, amelynek határai a parton és a vízen is meg lettek jelölve. Mindenki a saját szektorában köteles horgászni, de ha a szomszéd helyen nem horgásznak, akkor lehet oda is dobni vagy húzni, azonban ha horgász érkezik oda is, akkor az átdobott vagy áthúzott szereléseket ki kell venni onnan.

 

Horgászjegyek:

A tavon két féle jeggyel lehet horgászni.

24 órás jegy a váltástól számított 24 óráig érvényes. Az ára 3500 Ft.  

Horgászni 3 bottal botonként 1 horoggal lehet. A készségek szerelését „elhagyósra kell készíteni. ( szakításkor az ólom lecsússzon az előkéről és így a halak száját nem roncsolja tovább)).  Etetni bojlival,  pelletekkel, főzött, vagy több napos előáztatott magokkal lehet, etető kosárba való anyagok használata megengedett.

A szektor határokon belül etető hajó használata megengedett.

Etetést jelölő bójákat a horgászat megkezdése előtt ki lehet helyezni, amelyeket a horgászat befejezésekor össze kell szedni ehhez a csónak használat saját felelősségre engedélyezett. A csónakot erre a célra biztosít a jegy megváltása. További csónak használat a napijegyes horgászok számára tilos!

Nagyméretű merítő szák és nagyméretű pontymatrac vagy halbölcső ( min. 100 cm x 50 cm) kötelező. amennyiben nincs ilyen méretű, akkor  halbölcső  bérelhető a tavon 250 Ft/ nap áron. Szájfertőtlenítő használata kötelező.

A napijegy megváltásakor a halőr ellenőrzi a kötelező felszerelések meglétét, azok hiányában a horgászat nem kezdhető meg.

Nappali jegy:   ára: 2500 Ft    ezzel a jeggyel horgászni

március 1-től - május 31-ig  napkeltétől napnyugtáig lehet

június 1-től október 15-ig reggel 6-tól este 21 óráig lehet.

A nappali jegyes horgászokra ugyan azok  a szabályok és előírások érvényesek, mint a 24 órás jeggyel horgászókra. A halbölcső bérleti díja ehhez a jegyhez 180Ft.

A tavon kifogott halakat mérlegelés és fényképezés után azonnal vissza kell engedni. Kivéve a törpeharcsát azt TILOS visszaengedni. Valamint a halak letárolása szintén TILOS! A tóban vannak számozott halak ezeknek a súlyát, hosszát és a jelölésük számát fel kell tüntetni a kiadott jegyekre, amelyeket a horgászat végén le kell adni a halőrnek.

Fényképezéskor a halakat a matrac vagy bölcső felett kell tartani, a kopoltyúba történő benyúlás tilos!

A PERGETŐ HORGÁSZAT TILOS A TAVON!

 

A napijegyet minden esetben le kell adni a halőrnek!

A helyek gépkocsival megközelíthetőek és a kocsik a helyeken maradhatnak.

 A helyeken sátorozás, szalonnasütés, bográcsozás megengedett.

A szabadhelyek vonatkozásában érdeklődjenek elérhetőségeinken, mielőtt elindulnának.